BIOGRAFIE

Myrthe Zonneveld

Myrthe (10)

" In groep 3 schreef ik al in mijn taalschriftje dat ik “Sangeres” wilde worden. "

“In groep 3 schreef ik in mijn taalschriftje dat ik “Sangeres” wilde worden. Niet verwonderlijk dus dat ik al op jonge leeftijd bij het koor Collegium Voci ging zingen.

Omdat ik naast zingen ook altijd bezig was met dansen, was het een logische stap om op dansles te gaan. Bij Danscentrum De Vos volgde ik 10 jaar lang streetdanceles. Vanaf mijn vijftiende stapte ik over op stijldansen. Dit doe ik tot op heden nog steeds met veel plezier.

Het was duidelijk dat ik na mijn HAVO een musicalopleiding wilde gaan volgen, dus ik besloot mij goed te gaan voorbereiden. Zo ging ik 2 jaar pianoles en muziektheorie & solfège volgen op de Streekmuziekschool Alphen aan den Rijn en startte ik met privézanglessen bij zangstudio Pauline Klever. Om ook een andere danstechniek te gaan leren ben ik een jaar jazzdans gaan doen bij dans- en balletschool Jorien Boot.

Tijdens mijn laatste jaar van de HAVO, werd ik toegelaten op de NME Junior Academy in Den Haag. Dit is de vooropleiding van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA). Hier ben ik het jaar daarop aangenomen en in 2017 afgestudeerd als theatraal onderwijsassistent en in 2018 als Musicalartiest.

Vanuit NME events heb ik met het Dutch Event Choir mogen zingen en figureren in Pijnstillers de film, bij het Gouden Televizierring gala 2013 in theater Carré en tijdens het Grondwetfestival in Den Haag voor Koning Willem-Alexander.

Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding audities gedaan voor Soldaat van Oranje de Musical waar ik een halfjaar ensemble en understudy Hofdame Angela heb mogen spelen en bij Van Hoorne Entertainment waar ik aangenomen werd voor de voorstelling Lang Geleden.

Na mijn opleiding ben ik het grootste deel van de week les gaan geven. Zo heb ik les gegeven bij de Telekids Musicalschool, maar ook bij veel kleine zang-/musical scholen in de regio. Daarnaast heb ik als solo zangeres veel ervaring opgedaan bij Levend Theater.

In februari 2019 heb ik het vintage zangtrio The Key Sisters opgericht. The Key Sisters zingen muziek van de jaren ‘40/’50 en treden op door het hele land. Doordeweeks speel ik veel educatieve voorstellingen bij The Big Mo - Improvisatietheater op Maat en Zeven Sloten - Educatief cabaret over verkeersveiligheid. 

Momenteel mag ik in de weekenden weer genieten van mijn grootste passie; Musical. In de rol van Zeeheks in De Kleine Zeemeermin van O.A. Producties touren we door Nederland en België.

Ik hoop de aankomende jaren nog veel meer mooie projecten en optredens te doen!”

Judy 5

" Ik hoop de aankomende jaren nog veel meer mooie projecten en optredens te doen! "